top
Tutoriale
Mai aveti intrebari?

021 321 39 95
Sunati Acum !

 
Ghid de achizitionare pentru videoproiectoare Business

Aveti nevoie de putin ajutor in alegerea videoproiectorului pentru afacerea dumneavostra? Cititi ghidul nostru in continuare si veti stii ce sa urmariti atunci cand intentionati sa achizitionati un videoproiector destinat pentru aplicatii Business.

- Ce luminozitate as avea nevoie ?
- Cum pot obtine cea mai buna imagine ?
- Am nevoie sa fie portabil ?
- Care sunt caracteristicile care ma ajuta sa-l folosesc usor ?

   
 

Ce luminozitate am nevoie ?

Luminozitatea este masurata in ANSI lumeni. Toate proiectoarele , atat cele DLP, cat si cele LCD au luminozitati diferite in functie de cerintele clientilor.

Videoproiectoare portabile:

Proiectoare portabile cu luminozitati cuprinse intre 800 si 2500 lumeni. Proiectoarele cu luminozitati mai mici de 800 lumeni pot fi folosite in sali unde lumina ambientala este slaba. Trebuie luat in consideratie si numarul de persoane care participa de obicei la prezentare, pentru a putea alege luminozitatea cea mai potrivita. O audienta numeroasa necesita imagini de dimensiuni mari, de aici apare necesitatea unei luminozitati mai mari.

800 lumeni pentru sali cu lumina ambientala slaba
1200 - 1500 lumeni pentru sali cu lumina ambientala
> 2000 lumeni pentru sali cu lumina ambientala puternica

Proiectoare pentru sali de conferinta


De obicei proiectoarele recomandate pentru sali de conferinta (intre 2.500 – 7.000 lumeni) sunt mai putin portabile

2500 lumeni pentru sali luminoase, cu mai putin de 100 persoane
3500 lumeni pentru sali luminoase, intre 100 si 200 persoane
5000 lumeni pentru sali foarte luminoase, peste 200 persoane

In unele cazuri, luminozitatea calculata de producatori a fost facuta pentru semnalul de la calculator, care este mai puternic decat cel video.

Cum pot obtine cea mai buna imagine?

Alegand rezolutia

Este recomandat ca rezolutia proiectorului sa fie aceeasi cu cea a laptopului. In piata cea mai utilizata rezolutie, pentru moment, este cea XGA.
Termenul de “rezolutie” este folosit de fiecare data cand vorbim despre un display. Pe scurt, rezolutia reprezinta numarul de pixeli, de la o margine la alta, de sus pana jos, ceea ce formeaza imaginea. De exemplu, rezolutia SVGA inseamna 800 pixeli de la o margine la alta si 600 pixeli de sus pana jos, deci un total de 480.000 pixeli. Mai multi pixeli inseamna o densitate mai mare si o imagine mai buna.

Cum putem sti de cati pixeli avem nevoie?

Pentru anumite aplicatii, cum ar fi documete cu multe date (excel, autocad, 3dmax, corel), este nevoie de o densitate mare de pixeli, pentru altele, cum ar fi PowerPoint sau imagini, nu.

Ce este uniformitatea?

Aceasta reprezinta procentul dintre luminozitatea din centrul imaginii si cea din marginea imaginii. Un procent mai mare inseamna o continuitate a imaginii. Pentru aceasta procentul trebuie sa fie de minim 85%.


XGA este cea mai utilizata rezolutie la ora actuala.
Uniformitatea trebuie sa fie minim 85 %.
Rezolutia calculatorului trebuie sa fie aceeasi cu cea a proiectorului.

Ce trebuie sa stim despre timpul de viata al lampii?

Proiectoarele LCD si DLP au un timp de viata al lampii intre 1000 si 4000 de ore. Aceasta caracteristica se refera la “timpul de jumatate al lampii”- momentul in care lampa are jumatate din intensitatea luminoasa pe care o avea cand era noua. Lampa continua sa functioneze, dar luminozitatea sa continua sa scada. Un timp de viata mai mare pentru lampa inseamna un cost mai mic pentru intretinerea proiectorului.

Ce ar mai trebui sa stim?

Sunt proiectoare care redau imaginea video clara si stralucitoare , incat le putem folosi si pentru imagini filmate. Compatibilitatea HDTV este ceea ce trebuie luat in considerare, daca vreti sa folositi videoproiectorul si acasa.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________
Site optimizat pentru o rezolutie de 1024x768 si apartinand 3G International srl.
Ultima actualizare 25 Februarie 2008.
Webmaster